We zijn er! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Claudia Kraan - WaarBenJij.nu We zijn er! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Claudia Kraan - WaarBenJij.nu

We zijn er!

Door: claudiakraan

Blijf op de hoogte en volg Claudia

04 September 2010 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,

Nadat we gisteren onze familie en vriendinnetjes hebben uitgezwaaid is het dan echt zover: we gaan! De vlucht is erg snel gegaan, je wordt volgestopt met eten (salade, pizza, sandwiches, appeltaart, fruit en andere lekkere dingen) en er waren genoeg leuke films te zien. Om even in de sfeer te komen heb ik naast de Gelukkige Huisvrouw ook nog Hello Goodbye zitten kijken. In het vliegtuig kwam er nog een meisje dichtbij ons zitten; zij gaat voor 2 weken naar Bonaire om haar vriend te bezoeken. We hebben gezellig zitten kletsen en toen waren we al op St. Maarten. Het leek serieus net alsof we in de zee gingen landen, en de landingsbaan is daar erg kort dus we moesten onwijs hard remmen dus dat was (als je onvoorbereid bent) even schrikken, haha. De mensen op St. Maarten wonen ook op 500 meter vanaf het vliegveld; je kunt je er niets meer bij voorstelen dat mensen die dichtbij Schiphol wonen ‘geluidsoverlast’ hebben.
Nadat we een uurtje gewacht hebben in het vliegtuig op St. Maarten kwamen er een paar nieuwe mensen aan boord en gingen we op naar ons laatste uurtje in het vliegtuig. Toen we eenmaal geland waren op Bonaire krijg je een enorme klap; het was 31 graden dus dat was lekker warm! Toen konden we in de rij gaan staan bij de douane en had je al uitzicht op de ‘bagageband’ (ongeveer 10 meter lang). Op het moment dat we nog buiten, voor de douane stonden, bedachten we ons dat we onze jasjes vergeten waren uit het bagageluik van het vliegtuig te halen. Toevallig kwamen onze piloten er toen aanlopen en mocht ik gelukkig nog even meelopen het vliegtuig in om onze jasjes te halen. Het vliegtuig zou een uurtje later weer doorvliegen naar Amsterdam dus we hadden geluk!
Nadat we onze bagage etc. hadden gingen we naar buiten waar na een tijdje de moeder van een vriend van Lianne, zij wonen sinds kort op Bonaire, ons op kwam halen. Zij bracht ons naar ons huisje toe. Hier stond de vrouw van het verhuurbedrijf al te wachten en kregen we de sleutel. We zitten in een ander huisje dan die we op de foto’s hebben gezien, maar dit huis, wat achter het andere appartement staat, schijnt groter te zijn en ziet er ook netjes uit. De vrouw van het verhuurbedrijf was onwijs lief en heeft ons nog een lift gegeven naar de dichtstbijzijnde supermarkt zodat we wat inkopen konden doen want we hadden echt niets nog. Ook hebben we nog een rondje gereden in Kralendijk waar ze ons alle belangrijke dingen heeft laten zien.
Beetje jammer was dat we ’s avonds in de badkamer (volgens ons) een megagrote, vieze, ranzige kakkerlak vonden. Echt smerig. Na wat gemuts en gedoe heeft die stoere Lianne de kakkerlak in een doosje weten te manoeuvreren en daarna door de wc gespoeld.
Daarna gingen we rond 21.00 uur slapen, het was bloedheet binnen en de ramen openzetten was ook niet echt een optie. Gelukkig hebben we in de slaapkamer airco dus die hebben we aangezet. Vanochtend waren we om 7 uur alweer wakker. Straks gaan we even Kralendijk in om te gaan zoeken naar een auto/scooter. We hebben al wat geïnformeerd bij de moeder van Pim en bij de vrouw van het verhuurbedrijf maar de auto’s zijn niet erg goedkoop. Vandaag gaan we daar dus wat meer informatie over inwinnen en gaan we op zoek naar een Antilliaanse sim-kaart.

Jullie horen snel van ons!
Dikke kus

• 04 September 2010 - 17:00

Denise:

Hey lieverd!
    Blij dat de vlucht goed is gegaan! Ik wilde je nog smsen voor je opsteeg maar mijn btg was op! Zo vervelend om geen abbo te hebben!
    Heel veel plezier en geniet ervan! Ik ga jullie verhalen volgen! Groetjes aan Lianne!
    Dikke kus

• 04 September 2010 - 18:44

Jessica:

hee mopje! ben blij dat jullie veilig geland zijn en dat het een fijne vlucht was! Ook echt weer wat voor jullie om je jasje te vergeten haha. lekker slim;). Gelukkig is het huisje prima in orde:)!
    nou dikke kus aan lilly ik blijf jullie volgen:D

Liefs

• 05 September 2010 - 09:52

Ria En Theo:

Goed te lezen dat jullie reis goed is verlopen. Het begin is er..... Nu nog kennismaken met jullie stage-adressen. Geniet ervan !!!!

• 05 September 2010 - 12:58

Romy:

Hey meis,
    fijn dat jullie heel aangekomen zijn!! En ik ben benieuwd naar je volgende blog:) Veel plezier.
    liefs,

• 05 September 2010 - 13:27

Jasmijn:

Hee meis,
    Goed om te horen dat jullie veilig aangekomen zijn! Ik ben benieuwd hoe je stage bevalt en ik blijf je zeker volgen!
    Liefs

• 05 September 2010 - 15:46

Suzan:

hee gozer!

vet chill allemaal men! maar vet ranzig van die kakkerlak haha. nou veeel plezier en ik wil geen gezeur dat t warm is daar hoor;) enjoy!

xxxxxxx

• 05 September 2010 - 17:25

Anita Groters:

Hoi Claudia,
    Leuk om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Het grote avontuur mag nu beginnen. Ik hoop dat het aanpassen aan de temperatuur je goed lukt. Ik heb ooit in Indonesie geleerd dat wij westerlingen te snel leven. In de tropen moet het tempo met de helft naar beneden, anders overleef je het niet (grapje). Veel plezier en tot volgend jaar.

Anita Groters (vriendin van Ria)

• 06 September 2010 - 15:53

Ola Chicka,
    Wat fijn dat het zo goed is gegaan. Hopelijk hebben jullie inmiddels al wat meer geregeld en is je antilliaanase sim-kaart binnen... En mijn vraag die ik op hyves stelde is bijdeze dus beantwoord! ER WAS GENOEG VOEDSEL IN HET VLIEGTUIG=) ben benieuwd naar de verhalen die gaan volgen.. kussie

• 06 September 2010 - 15:55

Ola chicka,
    wat fijn dat de reis zo goed is verlopen. Hopenlijk heb je inmiddels al meer dingen kunnen regelen en is je antilliaanse sim kaart binnen! Erg fijn van die vriendelijke beesies in je kamer, maargoed het hoort er bij haha. bijdeze is mijn vraag ook beantwoord die ik op hyves stelde! je had genoeg voedsel in het vliegtuig haha.
    Nou ben benieuwd naar de verhalen die volgen. kussie

• 06 September 2010 - 15:57

Tess:

sorry haha dacht dat hij niet geplaatst was XD

• 06 September 2010 - 19:41

Daan:

hey claudje.
    lees dat je een goede vlucht hebt gehad.
    temperatuur is heerlijk daar geniet ervan dikke kussen .

• 14 September 2010 - 17:46

Manouk:

Heeeerlijk die klap in je gezicht van 31 graden! Ik ga toch nog maar eens kijken of ik echt niet kan sparen voor een ticket haha! :D Have fun!!! kuss